Környék programlehetőségei és látnivalók

apartman Harkány, harkányi apartman, apartmanok Harkány, harkányi apartmanok, Alea apartman, Alea apartman Harkány

Siklós:

Hazánk legdélebben fekvő városa, melynek nevét először 1323-ban említi írásos emlék.

A Siklósi vár hazánk, védett műemléke, mely évszázadokon át és napjainkban is lakható . Ma kulturális rendezvények, várjátékok, kiállítások helyszíne. A Siklósi Vár olyan programoknak ad helyet, mint a Várfesztivál  vagy a Játékország. Nyáron szabadtéri színi előadások és koncertek várják a látogatókat.

A várfal tövében található a Siklósi Thermal Spa élményfürdő, amely télen-nyáron fogadja a feltöltődni és pihenni vágyókat. A fürdőben különféle medencék, szaunák és sportpályák várják a vendégeket. A fürdő izgalmas belső környezettel rendelkezik, a medencéket körülvevő színes bástyák különleges atmoszférájukkal a vár biztonságos falait idézik meg. A több mint 5000 négyzetméteres, háromszintes épület minden korosztály számára ideális kikapcsolódási lehetőségeket biztosít. A  fürdőbe kezdvezményes belépőt az Átrium Hotel*** Harkány partner szállodánk recepcióján igényelhet.

Siklóson található Malkocs bej dzsámija, ami 1993-ban elnyerte az Európa Nostra díjat, továbbá érdemes megnézni Siklóson a Plébánia templomot, a Református templomot és a Szerb templomot is.

 

apartman Harkány, harkányi apartman, apartmanok Harkány, harkányi apartmanok, Alea apartman, Alea apartman Harkány

Máriagyűd:

Máriagyűd a hazai szent helyeket összekötő Magyar Zarándokút végpontja. A kéttornyú, barokk stílusú római katolikus bazilikát a XVIII. században építették a ferencesek a jelenlegi formájára. A gyakori imameghallgatások és a XVII. századi Mária-jelenések miatt régóta zarándokhely. A templom 2008-ban Basilica Minor rangot kapott. Máriagyűdön a nyári időszakban Pünkösdtől Kisasszonyig (Szeptemberi Mária napig) minden Vasárnap búcsút tartanak. Az évente idelátogató zarándokok számát alkalmanként ötszázezerre becsülik.

 

apartman Harkány, harkányi apartman, apartmanok Harkány, harkányi apartmanok, Alea apartman, Alea apartman Harkány

Drávaszabolcs:

A település Baranya megye déli részén, a Dráva folyó közelében, A Nyárád-Harkányi síkon terül el, ami az Alföld legnyugatibb nyúlványa. Közúton Pécs-Harkány felől az 58-as főúton közelíthető meg. Hídja egyben Horvátország felé nyíló nemzetközi határátkelőhely.

Sétahajókázás: SZIRÉN” nevű  45-fős sétahajó fedélzetéről tekinthető meg a vadregényes Dráva-vidék, különleges  madár és állatvilága. A sétahajózásra helyfoglalás, az Átrium Hotel*** Harkány recepcióján is lehetséges.

A sétahajó állandó kikötője Drávaszabolcs, a Dráva 78-as folyam-kilométerénél. Gépkocsival, autóbusszal egyaránt jól megközelíthető és parkolási lehetőség is van.

 

apartman Harkány, harkányi apartman, apartmanok Harkány, harkányi apartmanok, Alea apartman, Alea apartman Harkány

Pécs:

Pécs az ország dél-nyugati szélén, a horvát határ közelében található. Délebbi fele sík, míg az északi része a Mecsek hegység déli lankáira kúszik fel. Aki forró nyári napokon végigtekint a Széchenyi téren, a dzsámi fehéren izzó kövein, vagy délutáni-koraesti hangulatban átsétál a déliesre formált Jókai téren, avagy estefelé megfordul a korzón, a Király utca szabadtéri éttermei, kávézói között és megpihen a Színház téri szökőkutak kőpárkányain, máris Itáliában érezheti magát. Harkány felől, autóval érkezvén, megpillantva a várost, mintha Toscana, vagy Lazio dombjai között utaznánk. 2010-ben Pécs viselhette Essen és Isztambul mellett az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet.

Pécs szellemi élete, kulturális, történelmi értékei, sajátos stílusa által jelentős és vonzó város. A Zsolnai Kulturális Központ a város egyik leglátványosabb értéke.  A városban továbbá megtalálhatók a római kor, a középkor, a török hódoltság, majd a polgárosodás értékei, sok gótikus, reneszánsz, barokk kori lakóház, keresztény templom és mohamedán imahely, mecset és dzsámi, fürdő és középület. Az emlékek mind építészetileg, mind művészetileg páratlan alkotások, amelyek 2000 óta az UNESCO világörökség részét képezik.

Legfőbb látnivalók:

 • Múzeumok (Zsolnay, Amerigo Tot kiállítás, Victor Vasarely, Csontváry, Bányászati)
 • Memi Pasa egykori fürdőhelye
 • Jakováli Hasszán Dzsámi és Minaret
 • Széchenyi-tér, Kossuth-tér, Jókai-tér
 • Bazilika, Cella Septichora
 • Pécsi Állatkert
 • Pécsi Akvárium – Terrárium
 • Pécsi Nemzeti Színház
 • Tettyei romok
 • TV-torony
 • Zsolnay-negyed
 • Kodály központ

 

apartman Harkány, harkányi apartman, apartmanok Harkány, harkányi apartmanok, Alea apartman, Alea apartman Harkány

Nagyharsányi szoborpark

A Nagyharsányi Szoborpark dél-Baranyában a Szársomlyó hegy keleti oldalán egy művelés alól kivont kőbányában található.

A Szársomlyó hegy keleti végén 1968-ban kapott helyet a 180 méter tengerszint feletti magasságban található szoborpark. Korábbi bányateknőben a bánya helyén talált otthonra ez a különleges szabadtéri kiállítás. A hegy kőzeteiből készített szabadtéri méretű szobrok foglalják el ezt a különleges helyet.

 

Villány:

apartman Harkány, harkányi apartman, apartmanok Harkány, harkányi apartmanok, Alea apartman, Alea apartman Harkány

Villány a testes, tüzes vörösborok hazája. Mediterrán éghajlat, az itt élő emberek szorgalma, szaktudása, vendégszeretete, valamint a borral szembeni magas minőségi elvárások tették méltán híressé a Villányi vörösbort.

A Villány-Siklósi BORÚT a kulturált borfogyasztás iskolája, ahol a vendégek a villányi borokkal minőségi szolgáltatások révén kerülnek kapcsolatba. Megismerkedhetnek a hagyományokkal, a vidéki léttel, egyedi élményeket nyerhetnek és aktívan kikapcsolódhatnak.

 

apartman Harkány, harkányi apartman, apartmanok Harkány, harkányi apartmanok, Alea apartman, Alea apartman Harkány

Beremend:

Legjellegzetesebb látnivalója a Megbékélés kápolna. A kápolna azon a kilátó helyen épült fel, ahonnan a közelmúlt délszláv háborújának menekültjei láthatták, hogy a határ túloldalán lévő falvaik, templomaik miként válnak áldozatává az embertelen pusztításnak. Ezen a kilátóhelyen a különböző nemzetiségek és vallási felekezetek az egymás közötti békesség jegyében közösen építették fel ezt az ökomenikus kápolnát.

A kápolna lábánál kerül megrendezésre számos koncert, zenés táncos mulatság, és hagyományőrző rendezvény.

 

Sellye:

apartman Harkány, harkányi apartman, apartmanok Harkány, harkányi apartmanok, Alea apartman, Alea apartman Harkány

Sellye az Ormánságnak nevezett természeti értékekben és néphagyományaiban egyedülállóan gazdag tájegységnek a legnagyobb lélekszámú települése és központja.

Nevezetességek: Draskovich-kastély; Katolikus templom és plébánia; Református templom és parókia; Ormánsági Múzeum.

Sellyei termálfürdő: 38 °C-os vize káliumotnátriumotammóniumotkalciumot és magnéziumot tartalmaz. A medencék mellett csónakázótó is található.

 

apartman Harkány, harkányi apartman, apartmanok Harkány, harkányi apartmanok, Alea apartman, Alea apartman HarkányKórós

 

Kórós Baranya megye Dráva-melléki részén, az Ormánságban helyezkedik el. Gyönyörű festett kazettás mennyezetű református templom legfőbb a látványossága.

 

Vajszló

A megye délnyugati részén, Magyarország déli határa mellett, Pécstől 33 km-re fekszik; a Dráva folyótól 11 km-re. A település patakja a Fekete-víz. Vajszló az ország egyik legnagyobb dinnyetermelő községe.

 

apartman Harkány, harkányi apartman, apartmanok Harkány, harkányi apartmanok, Alea apartman, Alea apartman HarkányKémes Szaporca Látogatóközpont:

Harkánytól 14 km-re, Kémes közelében található Szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont, az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető különleges programlehetőség, amely interaktív kiállítással, majorral, tanösvényekkel és minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtó, változatos programokkal várja látogatóit. A Hagyományos gazdálkodás tanösvényen szemügyre vehetők az állattartás, rétgazdálkodás, gyümölcstermesztés, méhészkedés, kosárfonás, fűszer- és gyógynövénytermesztés eszközei. Bárki kézbe veheti, kipróbálhatja a tárgyakat és megtapasztalhatja, miként hasznosították őseink a természet adományait fenntartható módszerekkel, harmóniában a környezettel. A régi magyar háziállatokat bemutató majorban szürke marha, mangalica, kecske, hucul ló, parlagi szamár, hortobágyi racka és cikta juh, valamint több régi magyar tyúkfajta látható. A vendégek az állatok megtekintésén túl megtudhatják azt is, hogy a múltban milyen szerepet játszottak az állatok és gyógynövények a mindennapi életben.